Nästa antagning sker hösten 2019 

Vill du bli medlem hos oss och delta i Konstrundan? 
Jobbar du konstnärlig och är mantalsskriven och verksam i Halland så kan du söka medlemsskap hos oss. Då får du tillgång till ett stort nätverk av yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare i hela Halland. Och du får årligen delta i den stora Konstrundan i Halland med öppna ateljéer och tusentals besökare från när och fjärran.

Du kan vara skolad konstnär eller självlärd (autodidakt), du kan hålla på med konst, konsthantverk, foto, design, slöjd m.fl. Vi breddar gärna uttrycken.

Du ansöker med 5 bilder på dina verk och en ansökningsblankett (onlineformulär nedan) där vi frågar efter urställningar, utbildningar och motsvarande. Vi tar en avgift för att behandla din ansökan. För att din ansökan skall behandlas, skall du samtidigt med din ansökan ha inbetalt ansökningsavgift, SEK 300,- som du sätter in på föreningens bankgiro: 5124-5116.

Det finns tyvärr ingen garanti för att bli antagen men du hör av oss vilket som. Men avslag motiveras ej. Blir du antagen som medlem så välkomnas du av ett kommunombud som slussar in dig i föreningens rutiner.

Att söka medlemskap i föreningen Konstliv Halland.
Konstliv Halland är en förening med konstnärer och konsthantverkare som, sedan 1995, årligen har anordnat den stora Konstrundan i Halland. Konstrundan i Halland infaller alltid under Kristi himmelfärdshelgen då vi medlemmar, under fyra dagar, öppnar våra ateljéer och verkstäder för allmänheten. För att få ansöka om medlemskap krävs att du är yrkesmässigt verksam som konstnär eller konsthantverkare, samt är bosatt och mantalsskriven i Halland.

Det finns två urvalsgrupper gällande ansökan:
1) Akademisk skolning inom konst/konsthantverk eller 2) annan skolning/autodidakt. Du söker antingen utifrån formulär 1 eller formulär 2. Välj det formulär som stämmer bäst för dig.

HÄR GÖR DU DIN ANSÖKAN
Fyll i aktuella uppgifter samt bifoga foton av minst fem av dina verk (ladda upp filer). 

  • Ansökan för dig med högre utbildning: Formulär 1
  • Ansökan för dig med annan utbildning/autodidakt Formulär 2 

    OBS! Glöm inte att scrolla ända ned i ansökningsformuläret för uppladdning och bifogande av dina bildfiler.


För att din ansökan skall behandlas, skall du samtidigt med din ansökan ha inbetalt ansökningsavgift 300 kr som du sätter in på föreningens bankgiro: 5124-5116. Märk inbetalningen med ”Ansökan” och ditt namn.

Medlemsskapet
Ansökan:
Ansökningsavgift: 300 kr, engångsavgift för hanteringskostnader kring ansökan.

Årsavgift/medlemsavgift:
300 kr årligen i medlemsavgift. Oavsett om du deltar i konstrundan eller ej.
500 kr i Konstrundeavgift/serviceavgift. Den är avdragsgill för dig med företag.

Du kan alltså vara medlem men ej deltaga i Konstrundan. Du får förfrågan varje år om du vill delta. Väljer du att avstå nåt år så kvarstår medlemsskapet ändå.

5 saker du skall göra som medlem!

  1. Skänka konst och sälja lotter Vi finansierar våra konstrunda med ett konstlotteri och det är vi själva som säljer dessa lotter före, under och efter konstrundan (de år vi deltar). Som medlem skall du även skänka ett verk till lotteriet de år du deltar i Konstrundan, valfritt värde. Detta verk tillhör lotteriet. Du kan dra av värdet av verket i din deklaration.

  2. Öppna din ateljé under konstrundan Du deltar i Konstrundan i Halland genom att visa dina verk i främst din ateljé eller verkstad – eller annan lämplig utställningslokal. OBS! I dessa lokaler får endast medlemmar i Konstliv Halland visa sina verk under Konstrundan.

  3. Delta i våra samlingsutställningar Vi anordnar flera samlingsutställningar under konstrundan och på dessa förväntas du delta med 1 verk/utställning.

  4. Skylta vägen till din ateljé med vårt sjömärke Vi har sjömärken som vägvisare och du får ett unikt nummer att fästa på dina. I dagsläget får vi själva bygga våra skyltar och instruktion får du som medlem. Räkna med att fixa ett gäng för att skylta vägen till dig.

  5. Marknadsföra Konstrundan med vårt och ditt material Vi fixar allt själva med annonsering i media on- och offline och du måste som medlem hjälpa till att synliggöra oss i dina kanaler. Här visar kommunombudet vägen när du blir medlem.

... sen tillkommer naturligtvis lite annat men det är sånt vi tar efter hand. Inga stora saker!

Välkommen med din ansökan!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.